RU  UA

Проігноровано здоровий глузд та закон: у Раді жорстко висловились про норму броні для рятувальників

Реалізація рішення уряду про бронювання від мобілізації не більше 50% від штату рятувальників може зруйнувати Державну службу з надзвичайних ситуацій.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив народний депутат від "Євросолідарності" Олексій Гончаренко.

Читайте також: В Україні запустять онлайн-бронювання від мобілізації

Коментуючи постанову Кабінету міністрів про бронювання співробітників ДСНС, він зазначив, що в такому разі не буде кому рятувати цивільних людей під час війни.

"На жаль проігноровано і здоровий глузд, і закон, і петиція, і все, що завгодно, і уряд своїм рішенням встановив норму бронювання Державної служби з надзвичайних ситуацій – не більше 50%. Я вважаю, що це божевільне рішення, коли це пожежники, рятувальники кожен день рятують людей – хто ж це все буде робити? Закон, який казав про бронювання ДСНС порушено, я вважаю це рішення дуже неправильним, фактично може бути зруйнована служба з надзвичайних ситуацій, якщо воно буде реалізовано", - пояснив Гончаренко.

Також тепер процедурно всі військовозобов’язані ДСНС мають стати на військовий облік, оскільки раніше вони були на спеціальному обліку. Керівництво ДСНС визначить для не більше половини з них бронювання, а інших можуть призвати в армію.

Раніше "Апостроф" розповідав, що нового в законопроєкті про мобілізацію для військових та їхніх сімей.

  • Вас також може зацікавити:

Догляд військовозобов'язаного за сестрою: коли можуть дати відстрочку

Привілеї для обраних: скільки своїх помічників зможе забронювати нардеп

Ухилянтам готують космічні штрафи: Рада розгляне нові законопроекти

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.