RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

30 червня

Всі новини

Далеко не 500 тисяч: скільки українців потрібно мобілізувати у 2024 році

У 2024 році до ЗСУ необхідно мобілізувати до 120 тисяч осіб.

Про це народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради з прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономній Республіці Крим, міста Севастополя, національних меншин та міжнаціональних відносин Руслан Горбенко заявив в інтерв'ю "Укрінформу".

Читайте також: Без Байдена і Сі: чи вдасться Зеленському врятувати саміт миру

"Під час планування контрнаступу під керівництвом Головнокомандувача Валерія Залужного виникла потреба у мобілізації 500 тисяч осіб. Проте допомога від міжнародних партнерів, на жаль, затримувалась. І коли новим Головнокомандувачем ЗСУ був призначений Олександр Сирський, був затверджений план оборони на 2024 рік, який не передбачав залучення такої великої кількості нових військових”, - сказав нардеп.

Він підкреслив, що також важливо враховувати, що для забезпечення призову 500 тисяч осіб необхідна зброя та величезний фінансовий ресурс для їхнього навчання й утримання.

"Зараз командування і військові на фронті зазначають, що потреба в особовому складі на цей рік становить 100-110 тисяч осіб. На мою особисту думку, за цей рік вдасться призвати приблизно до 120 тисяч новобранців", - зазначив нардеп.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія знову завела "шарманку" про переговори.

  • Вас також може зацікавити:

Чи наблизить Саміт у Швейцарії до миру

Байден не поїде на саміт миру в Швейцарію: названо причину

Україна все ближче до ЄС: чи знайде Київ ключ до "угорського замку"