RU  UA

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

Всі новини

Військові на контракті мають право на підйомну допомогу: як оформити

Військовослужбовцям Сил оборони України, які служать за контрактом, мають право оформити додаткову плату у вигляді підйомної допомоги.

Про це повідомляє Департамент соціального забезпечення Міністерства оборони України.

Читайте також: Пенсія для захисників: чи обов'язково сканувати військовий квиток

Підйомною допомогою є вид допомоги, яка виплачується військовослужбовцям, які проходять службу за контрактом. Також вона нараховується військовим, які є кадровими військовими, або проходять військову службу за призовом осіб офіцерського складу.

Нарахування підйомної допомоги відбувається у кількох випадках:

  • при переїзді на нове місце військової служби до іншого населеного пункту. Це відбувається під час призначення на військову посаду;
  • при зарахуванні на навчання до військових навчальних закладів або навчальних центрів, де термін навчання становить шість і більше місяців, але без збереження посади за попереднім місцем служби;
  • при передислокації військової частини, установи чи організації.

Ті військовослужбовці, які потрапляють під одну з категорій, отримують підйомну допомогу у розмірі місячного грошового забезпечення на військовослужбовця. Також їм виплачують 50 відсотків місячного грошового забезпечення на кожного члена сім'ї.

Крім того, відрядженим та членам їхніх сімей за кожен день перебування в дорозі виплачують добові. Розмір встановлено Кабміном.

Отримати виплати можна подавши рапорт: у ньому потрібно докладно вказати інформацію про себе та членів своєї сім'ї. На підставі рапорту командир частини видає наказ про виплату підйомної допомоги та добових.

Також командир має право організувати перевірку справжності даних військовослужбовців та членів їхніх сімей. Для цього він може створити спеціальну комісію, яка займатиметься перевіркою. Результати оформлюються окремим актом.

Раніше "Апостроф" писав про те, що з червня пенсіонери отримають більше грошей.

  • Вас може зацікавити:

Вийти на пенсію стане складніше: як зміняться умови з 2025 року

Ідентифікація переселенців: як пенсіонеру швидко пройти процедуру

Вихід на пенсію у 2024 році: який має бути страховий стаж і як самому розрахувати розмір виплат