RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

​Україна уклала з Францією угоду на 200 мільйонів євро: на що підуть гроші

7 червня президент України, перебуваючи на зустрічі, присвяченій 80-й річниці висадки союзних військ у Нормандії під час Другої світової війни, зустрівся з президентом Франції. Було досягнуто згоди та підписано офіційну угоду про виділення 200 мільйонів євро на відновлення української інфраструктури.

Про це повідомляє Офіс Президента України.

Читайте також: Саміт миру має провали: союзники повністю підтримують 3 з 10 "пунктів Зеленського"

Під час зустрічі президентів України та Франції 7 червня було підписано угоду про створення фонду допомоги для відновлення української критичної інфраструктури на суму 200 мільйонів євро. Український енергетичний сектор, який було пошкоджено внаслідок російських обстрілів, отримає 60 мільйонів євро.

"Ми провели засідання на рівні Фонду реконструкції і вирішили, що будуть створені нові інструменти для того, щоб супроводжувати це відновлення України. Угоду підписано про Фонд у 200 мільйонів євро, які будуть призначені для тих підприємств, які інвестуватимуть у критичну інфраструктуру України для її відновлення.", - заявив Емманюель Макрон.

Також Макрон повідомив, що Франція відправляє 20 технічних експертів до міністерств України для надання технічної допомоги.

Раніше ми розповідали, що Україна отримає від Франції 650 млн євро.

  • Вас може зацікавити:

У Зеленського відреагували на рішення США щодо їхнього представника на Саміті миру

Ніколи не роздмухували вогонь: Китай відреагував на закиди Зеленського

Франція передасть Україні літаки Mirage 2000