RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Ідеальний блиск: як очистити золото вдома

Якщо ювелірні прикраси із золота позбулися природного блиску, то його можна повернути завдяки різним натуральним засобам. Але краще не користуватися пастами, що відбілюють, адже вони можуть залишити подряпини.

"Апостроф" зібрав кілька простих засобів, які найчастіше рекомендують блогери та ювеліри.

Читайте також: Експерт назвав 4 предмети, які в жодному разі не можна чистити оцтом

Чим очистити золото

  • Перекис водню. Необхідно на склянку води додати дві столові ложки перекису та помістити на 20 хвилин туди свою прикрасу із золота.
  • Харчова сода. Для цього на склянку води слід додати одну столову ложку соди, занурити туди золотий виріб, нагріти та прокип'ятити декілька хвилин, а далі промити звичайною водою. Можна протерти м'якою зубною щіткою додатково, але обережно, щоб не залишити подряпин.
  • Столовий оцет. Цей кислотний розчин підходить лише для жовтого та червоного золота, інакше може зіпсувати прикрасу. Слід змішати оцет з водою у співвідношенні 1:1, помістити золото на 30-40 хвилин та промити.
  • Розчин з рідкого мила теж підійде для золотих прикрас. Достатньо лише чайної ложки рідкого мила змішати з водою у склянці та покласти туди виріб до двох годин. Потім можна ще пройтися м'якою зубною щіткою.

Як повернути золоту блиск

На YouTube-каналі "Mr. Crazy Experimenter" автор пояснив, що блиск золоту можуть повернути мильний розчин та сода. Так, виріб слід тримати дві-чотири години у розчині з двох столових ложок харчової соди, кількох крапель миючого засобу та води, а потім промити прикрасу.

Водночас краще використовувати замість паст, що відбілюють, безбарвну гелеву пасту, тоді не буде подряпин на золоті.

Раніше ми писали, яким знакам Зодіаку варто носити золото.

  • Вас може зацікавити:

Тропічний куточок на підвіконні: як виростити красиві і здорові орхідеї

Захистять від негативу та порчі: які трави обов'язково треба зберігати вдома

Не поспішайте викидати: як легко розносити тісне взуття