RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Як надовго зберегти заряд батареї на ноутбуці: правила роботи під час відключень світла

З огляду на критичну ситуацію в енергетичній галузі та багатогодинні стабілізаційні відключення електроенергії, постає питання, як зберегти заряд батареї на ноутбуці.

Як подовжити роботу батареї під час довготривалих відключень світла, досліджував "Главред".

Читайте також: Як висушити волосся, якщо "вирубили" світло: поради модницям

В першу чергу увімкніть економний режим харчування у налаштуваннях ноутбуку, це дозволить зберегти до 20% ресурсу батареї. Такий режим може уповільнити його роботу, проте так ноутбук пропрацює довше.

Закрийте зайві програми, якими не користуєтеся, щоб заощадити енергію. Зокрема, Wi-Fi чи Bluetooth.

Фахівці також радять зробити калібрування батареї: це допоможе акумулятору уникнути перезарядки або різкого відключення. Бажано проводити калібрування кожні 2-3 місяці. Для цього зарядіть ваш ноутбук до 100% і залиште його зарядженим на декілька годин, щоб батарея охолола. Далі поставте автоматичне відключення ноутбука, коли залишається 5-15% заряду батареї. Зачекайте, поки батарея сяде і відбудеться автоматичне відключення ноутбука. Знову зарядіть комп'ютер та включіть його. Дочекайтеся повної зарядки батареї.

Щоб максимально продовжити життя батареї фахівці рекомендують вимикати заряджений ноутбук з мережі в той же час не доводити девайс до повної розрядки батареї. Важливо: ноутбук повинен не перегріватися і не переохолоджуватися. Оптимальна температура роботи ноута становить 10-35 градусів. Стежте за отворами у вентиляційних решітках: вони не повинні забиватися пилом, це перешкоджає оптимальному охолодженню. Кладіть ноутбук на спеціальну підставку, оскільки використання комп'ютеру на колінах, чи тканині сприяє перегріванню батареї.

Раніше ми розповідали, які прилади не варто вмикати через складну ситуацію зі світлом.

  • Вас може зацікавити:

"Укрзалізниця" зменшить споживання світла: оновлений графік руху поїздів

Обнадійливий прогноз: як працюватиме мобільний зв'язок у випадку блекауту

Живлення роутера при відключенні світла: який павербанк обрати і як підключити