RU  UA  EN

Понеділок, 24 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 червня

Всі новини

Чому підприємству можуть відмовити у бронюванні працівників: перелік підстав

Критично важливі українські підприємства можуть забронювати своїх працівників від мобілізації, але є ймовірність, що їм відмовлять у цьому. На те є декілька важливих причин.

Про це розповідає заступник міністра економіки Ігор Фоменко виданню "РБК-Україна".

Читайте також: Яким підприємствам дозволили бронювати 100% працівників: рішення Кабміну

Для визнання підприємства критично важливим воно повинно відповідати семи встановленим критеріям.

"Кожне міністерство чи центральний орган виконавчої влади формує свій перелік критеріїв. Після того, як відповідні служби опрацюють підприємство, видається наказ про визнання його критично важливим", - повідомив Фоменко.

Якщо підприємство отримує статус, що визнає його критичну значущість, то воно подає список своїх робітників, які є військовозобов'язаними, для ухвали їхнього бронювання до центрального органу виконавчої влади або ОВА, які надали підприємству цей статус. Своєю чергою цей орган направляє списки на адресу Міноборони або в інші органи, де військовозобов'язаний стоїть на обліку.

Після цього співробітників перевіряють через реєстр "Оберіг" на відповідність військово-облікових даних і список направляють Міністерству економіки.

"Мінекономіки перевіряє наявність підстав. Якщо якихось документів не вистачає, ми просимо їх надати. Після цього міністерство видає наказ, який направляє в Міноборони, ТЦК та той орган місцевої влади, який звертався до Міноборони", - резюмував Ігор Фоменко.

Але заступник міністра економіки зауважив, що є випадки, коли підприємству можуть відмовити в бронюванні його співробітників.

У тому випадку, якщо Мінекономіки переконане, що документи подані не повною мірою, або є факт їхньої фальсифікації, то підприємству можуть відмовити в бронюванні.

"У нас є правові підстави не видавати наказ і повернути пакет документів або на доопрацювання, або анулювання попередніх рішень", - пояснив він.

Раніше ми розповідали, що в Україні ввели цифрове бронювання від мобілізації через "Дію".

  • Вас може зацікавити:

ДСНС та поліція отримали бронь від мобілізації, але є "нюанс": що відомо про рішення Уряду

Бронювати будуть професії, а не конкретних людей: в Раді анонсували зміни в підходах до мобілізації

Промисловці закликали Шмигаля не збільшувати норматив з імпорту електроенергії для їх невідключення від електрики