RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Яким підприємствам дозволили бронювати 100% працівників: рішення Кабміну

Українські підприємства оборонно-промислового комплексу та енергетичної сфери отримали право бронювати повністю всіх працівників.

Це передбачають зміни, які вніс уряд до постанови №76, інформує пресслужба Міністерства економіки.

Читайте також: Проігноровано здоровий глузд та закон: у Раді жорстко висловились про норму броні для рятувальників

За словами заступника міністра економіки Ігоря Фоменка, зокрема, йдеться про підприємства, котрі працюють на потреби оборони країни.

"Уряд удосконалив умови бронювання для підприємств, які працюють на потреби оборони, а також підприємств сфери енергетики. Виробники зброї, дронів, наші енергетики, які сьогодні відновлюють енергосистему, зможуть бронювати 100% працівників", - повідомив він.

Він зазначив, що відповідний крок дозволить підприємствам ОПК краще планувати свою роботу та з більшою ефективністю працювати на посилення обороноздатності країни, а енергетичної сфери - забезпечувати населення теплом та електричною енергією.

Також постанова передбачає збільшення термінів бронювання робітників критичних підприємств із шести місяців до одного року. Окрім того, дозволяється бронювати людей незалежно від віку, військового звання чи військово-облікових спеціальностей, навіть якщо дефіцитні.

Оновлення, внесені до постанови №76 від 27 січня 2023 року, такі:

  • 100% бронювання працівників підприємств ОПК, у яких є контракти для Збройних сил та інших військових формувань (на період дії контрактів);
  • 100% бронювання робітників підприємств електроенергетичного/ядерно-промислового/вугільно-промислового/нафтогазового комплексів та підприємств, що здійснюють відновлення чи ремонт зруйнованих чи пошкоджених підприємств енергетичного комплексу;
  • 100% бронювання працівників підприємств, що займаються будівництвом фортифікацій на час дії відповідного договору;
  • Нацполіція та ДСНС, у разі обґрунтованої потреби МВС, зможуть бронювати більш ніж 50% працівників (100% можливе за наявності обґрунтування та погодження голови Міністерства оборони).

Варто зауважити, що раніше Кабінет міністрів затвердив бронювання від мобілізації не більше 50 відсотків від штатного складу працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та Нацполіції.

Також "Апостроф" розповідав, що в Україні запустять онлайн-бронювання від мобілізації.

  • Вас також може зацікавити:

Догляд військовозобов'язаного за сестрою: коли можуть дати відстрочку

Привілеї для обраних: скільки своїх помічників зможе забронювати нардеп

Ухилянтам готують космічні штрафи: Рада розгляне нові законопроекти

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.