RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

Медведчук програв апеляцію щодо адвокатської діяльності

Суд не задовольнив апеляційний позов Віктора Медведчука - йому відмовили у поновленні права на зайняття адвокатською діяльністю в Україні.

Відповідне рішення апеляційної інстанції надали для громадської ініціативи “Голка” адвокати-позивачі Ілля Костін та Роман Титикало.

Читайте також: "Заробіток" на ухилянтах: який запобіжний захід обрали для колишньої нардепки

У рішенні згадують, що куму володимира путіна Віктору Медведчуку не поновили право на зайняття адвокатською діяльністю в Україні.

В суді зокрема прокоментували наступну тезу Медведчука:

"Свою независимость в 1991 году Украина получает не в результате национально-освободительной борьбы, а по договоренности с Москвой. Новая экономическая и политическая реальность побуждает российскую элиту не просто предоставить Украине независимость, но и подтолкнуть к ней".

Цю тезу судді прокоментували наступним чином (уривок з судового рішення):

"Теза позивача … суперечить змісту частини преамбули Конституції України, а також її статті 5. Колегія суддів погоджується із тим, що позивач окресленою тезою фактично заперечив очевидний факт національно-визвольної боротьби України за незалежність, яка мала місце на багатьох етапах української історії та до якої мало безпосереднє відношення велике коло людей, в тому числі такі відомі історичні особи як Мазепа І.С., Грушевський М.С., Коновалець Є.М., Бандера С.А. та інші (серед яких і Юрій Литвин, і Василь Стус, захист яких був покладений саме на адвоката Віктора Медведчука)".

Відтак остаточне рішення суду залишило без задоволення апеляційну скаргу представника Медведчука, а саме рішення Київського окружного адміністративного суду від 9 лютого 2024 року не змінювали.

Зауважується наступне: "Шостий апеляційний адміністративний суд залишив в силі рішення Київського окружного адміністративного суду". Рішення суду було винесено складом колегії суддів, до якої увійшли Любов Костюк, Нінель Маринчак та Михайло Кобаль.

Раніше "Апостроф" також писав про те, як Фаріон після поновлення на посаді закликала "знайти і покарати" замовників.

  • Вас також може зацікавити:

Суд виніс нове рішення щодо арешту ексрозвідника Червінського

В Україні розкрили нові схеми втечі ухилянтів: серед організаторів - співробітник ДПСУ. Фото

Напад на волонтерку у Києві: який запобіжний захід обрали "залицяльнику"