RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Фаріон після поновлення на посаді закликала "знайти і покарати" замовників

Після того, як мовознавицю та колишню народну депутатку Ірину Фаріон поновили на посаді у Львівській політехніці, мовознавиця закликала "знайти та покарати" замовників її звільнення.

Матеріал підготував "Апостроф".

Читайте також: Мустафа Найєм оголосив про відставку з посади глави Агентства з відновлення

Поновлення Ірини Фаріон на посаді

Львівський апеляційний суд постановив поновити філологиню та колишню народну депутатку Ірину Фаріон на посаді професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки.

Відповідні фото вона опублікувала у своєму Telegram-каналі, зокрема додавши відповідний наказ про поновлення ректора університету Юрія Бобала. Окрім поновлення в документі зазначено, що Фаріон також повинні виплатити 123 927 гривень за, як йдеться в наказі, "вимушений прогул" в період з 24 листопада 2023 року по 29 травня 2024 року.

Філологиня також написала окремий допис подяки, зауваживши наступне:

"Шановне панство! Правда - то штука колюча і красива, як троянда. Боротьба за Правду - це ядро життя. І ми з Вами це ядро штовхали впродовж пів року з усіх сил - і перемогли! Дякую всім за підтримку: на вічі, в судових залах, у відкритому листі, в публічному просторі, на моїх численних зустрічах з Вами по всій країні".

Разом з цим вона також наголосила на тому, що "замовників звільнення" необхідно "виявити та покарати": "Далі буде. Замовників слід виявити і покарати".

Нагадаємо, восени 2023 року скандальну мовознавицю Ірину Фаріон, проти якої СБУ відкрила розслідування за низкою статей, звільнили з посади професора.

Гучні скандали з Іриною Фаріон

Принагідно "Апостроф" нагадує скандали, у які втрапила мовознавиця Ірина Фаріон.

У листопаді 2023 року вона висловила свою думку щодо російськомовних бійців "Азову" – вказувала, що, на її думку, розмовляти українською мовою мають усі військові, оскільки це - питання дисципліни. Тоді Фаріон, посилаючись на мовне питання, піддала сумніву патріотизм військових.

Тоді ж, у листопаді 2023 року також стало відомо, що екснардепка розкритикувала парамедикиню Катерину Поліщук ("Пташку") з "Азовсталі". Тоді "Пташка" у Instagram стала на захист українських бійців "Азов", яких Ірина Фаріон обізвала за те, що вони розмовляють російською мовою на фронті. На що скандальна мовознавиця також тоді не змовчала – вона зневажливо прокоментувала звернення парамедикині у Telegram.

У лютому 2024 року Фаріон розкритикувала переможниць національного відбору на Євробачення-2024 – говорила про виступ у гострій манері та не підбирала слів.

"На ФБ знову заблокована через критику двох бабер з гібридним виттям. Просто запитала, "що таке альона? Хто зна?". Вкрай негативно ставлюся до цього пісенного евронікчемства", - написала тоді мовознавиця.

Принагідно вона прокоментувала псевдоніми виконавиць – alyona alyona та Jerry Heil. Вказала, що щиро не розуміє їхніх псевдонімів:

"Що з ними є? Вони звідки? Альона приїхала з Саратова? З Петербурга, з Москви, якщо вона Альона? Власне ім'я – це ідентифікатор. А та звідки приїхала? З Великобританії? З США? Ганьбисько на весь світ!".

Вона також зауважила, що "не в захваті", що після на Євробачення-2024 написана двома мовами – українською та англійською: "Для того, щоб показати культуру України, вони співають то українською, то англійською. Що це за гібридизм? Ви хочете, щоб я дослухалася до протилежної думки, хай вона собі існує. Але є й моя думка!".

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також писав, що Наталія Гуменюк отримала нову посаду.

  • Вас також може зацікавити:

Насміхались і погрожували: у Києві проросійські чоловіки напали на волонтерку

"Фаріняку на гілляку": мережі вибухнули гнівом після скандалу про російськомовних захисників

Студенти "Львівської політехніки" вимагали звільнення Фаріон, у виші виступили з заявою: фото та відео