RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Взимку українці можуть сидіти по 20 годин без світла та опалення

Якщо Росія і надалі атакуватиме електростанції в Україні, українці взимку можуть бути без світла та тепла до 20 годин на добу, оскільки ТЕС та ГЕС важко та дорого ремонтувати.

Про це йдеться у матеріалі "BBC".

"На ремонт деяких знадобляться роки, а інші можуть ніколи не відновити роботу", – наголосила Марія Цатурян з "Укренерго", національного енергетичного оператора України.

Читайте також: Це наша нова норма: українцям доведеться звикати до життя в темряві та холоді

За словами Олега Стрілки, рятувальника з Державної служби з надзвичайних ситуацій у Сумах, у ситуації, що склалася, основною проблемою є те, що користувачі вмикають усі електроприлади одночасно, що спричиняє пожежі. Лише протягом останнього місяця пожежники рятували дітей та людей похилого віку із задимлених будинків.

Зважаючи на ситуацію президент України Володимир Зеленський звернувся до західних країн із проханням надати нашій державі ще сім систем протиповітряної оборони "Patriot", щоб захистити українські міста та енергетичну інфраструктуру. За даними американських ЗМІ, найближчими днями Вашингтон погодився відправити в Україну ще одну таку систему.

Раніше ми писали, чи загрожує Україні тотальний блекаут.

  • Вас також може зацікавити:

Як висушити волосся, якщо "вирубили" світло: поради модницям

Вимоги до лічильника світла: як правильно встановити прилад обліку

З крана біжить "каламуть": як впливає вимкнення світла на очищення води