RU  UA  EN

Середа, 19 червня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 червня

Всі новини

Курорти без росіян: як українцям мінімізувати шанси зустрітись із "сусідами"

Українці, які планують літній відпочинок, найбільше цікавляться, куди можна поїхати у відпустку, щоби не зустріти росіян.

Про це пише РБК-Україна.

Читайте також: Скільки зараз коштує відпочити на Шацьких озерах: ціни та відгуки туристів

З початку повномасштабного вторгнення до Євросоюзу почали запроваджувати візові обмеження для росіян. Санкції стосуються, переважно, туристичних поїздок. В ЄС у 2022 році вирішили повністю припинити дію угоди про спрощений візовий режим з РФ.

"Водночас низка країн, таких як Естонія, Чехія, Латвія, Литва, Польща, Словаччина, Данія, Бельгія та Нідерланди, припинили прийом документів на туристичні візи для громадян РФ. Польща, Латвія, Литва та Естонія згодом зовсім закрили в'їзд для росіян з шенгенськими візами, оскільки це становить загрозу безпеці цих країн", - розповіла фахівець із добору турів Марина Казакова.

Втім, це зовсім не означає, що у цих країнах не можна зустріти росіян. У багатьох з них, наприклад, є дозвіл на проживання в країнах ЄС.

"Ми не можемо гарантувати готелі, де не буде росіян - хоча б тому, що у них може бути подвійне громадянство чи резидентство іншої країни. Але все ж таки на європейських курортах, де потрібна шенгенська віза - це Італія, Франція, Іспанія, Греція - росіян буде менше”, - зазначила Казакова.

Також багато українців хотіли б провести відпустку у готелях без росіян у курортних пляжних країнах. Навіть якщо люди відлітають до Туреччини, можна мінімізувати шанси зустрічатися із "сусідами".

"Всім давно відомо, що росіяни часто люблять вибирати формат відпочинку "все включено" та "ультра все включено". Тому, якщо замість Анталії ви вибиратимете, скажімо, Бодрум або Кушадаси, регіон Даламана, і не селитиметеся в готелях, де "все включено", то там буде набагато менше російських туристів", - каже Марина Казакова.

Раніше "Апостроф" публікував календар свят та вихідних у червні.

  • Вас також може зацікавити:

Пляжний сезон "на носі": який штраф за купання в забороненому місці

Пляжний сезон в Одесі почався: для людей відкрили доступ до моря

Геть білі смуги від трусів і ліфчиків: 24 найкращих нудистських пляжів у світі