RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Пляжний сезон "на носі": який штраф за купання в забороненому місці

У багатьох регіонах України пляжний сезон відкривати не будуть. А за купання у заборонених місцях може бути накладений штраф.

Про це пише РБК-Україна.

Читайте також: Літній відпочинок для дітей в Україні: де як записатись у безкоштовний табір

Який штраф за купання у недозволеному місці

"Законодавством не передбачено прямої відповідальності для громадян за купання у заборонених місцях. Однак в судовій практиці є випадки притягнення до адміністративної відповідальності осіб за правопорушення, що побічно стосуються купання у заборонених місцях", - розповів юрист ІгорТетеря.

Він пояснив, що біля водойм, де не дозволено купатися, має бути встановлена інформаційна табличка про заборону та з попередженням про покарання. Порушника можуть притягнути до адміністративної відповідальності за ст. 188-16 КУпАП, який передбачає штраф у розмірі від 1 700 грн до 3 400 грн, а у разі повторення такого правопорушення протягом року - від 3 400 грн до 5 100 грн.

У судовій практиці є випадки, коли людину притягали до відповідальності за таке порушення. Так, у 2016 році Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області наклав штраф на порушника у розмірі від десяти до двадцяти тисяч гривень.

"Що стосується громадян, які порушили заборону купатися в певному місці, у судовій практиці існують випадки притягнення таких осіб до адміністративної відповідальності за ст. 185 КУпАП, коли працівники поліції карали порушникам припинити купання, проте останні виявляли злісну непокору щодо виконання такої вимоги", - розповів юрист.

За його словами, ця стаття передбачає накладення штрафу від 136 грн до 225 грн, або громадські роботи терміном від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи терміном від одного до двох місяців за вирахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративний арешт строком до п'ятнадцяти діб.

Раніше "Апостроф" розповідав, де провести відпустку влітку цього року.

  • Вас також може зацікавити:

Справжня окраса столиці: тисячі киян прийшли побачити унікальний міст-хвилю на Оболоні. Фото

Літній відпочинок для дітей в Україні: де як записатись у безкоштовний табір

Відпочинок на українських озерах: куди зараз можна поїхати і як дістатись