RU  UA  EN

Вівторок, 18 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 червня

Всі новини

​Генсек НАТО відреагував на путінський "мирний" ультиматум Україні

Генсек НАТО Єнс Столтенберг розкритикував "мирний план" російського диктатора щодо припинення війни в Україні, припустивши, що Росія "хоче отримати право окупувати навіть більше українських земель".

Про це повідомляє видання "ASPI".

Читайте також: У Зеленського відреагували на "мирну пропозицію" Путіна

По завершенню зустрічі міністрів оборони НАТО в Брюсселі Столтенберг зробив заяву щодо вимог Путіна по виведенню українських військових з території чотирьох областей, на яких нині ведуться бойові дії.

"Це не Україна має виводити свої сили з української території. Це справа Росії - вивести свої війська з окупованих українських земель.", – зауважив Генсек НАТО.

Він також припустив, що така заява кремлівського керманича може означати, що Росія хоче окупувати ще більше українських земель, аніж їй вдалось захопити на цей час.

"Це демонструє, що це не та пропозиція, що зроблена в дусі доброї волі. Ця пропозиція означає, що Росія має досягти своїх військових цілей та очікує, що Україна відмовиться від суттєво більшої кількості земель", – підкреслив Столтенберг.

Також він зазначив, що це в жодному разу не є пропозицією миру, адже її результатом буде ще більше агресії та більше окупації.

"Таке грубе порушення міжнародного права є також причиною, за якої НАТО продовжує підтримувати Україну", – резюмував Столтенберг.

Раніше ми розповідали, що лідери G7 вирішили передати Україні $50 мільярдів доходів від заморожених активів РФ.

  • Вас може зацікавити:

У Швейцарії сьогодні почнеться Саміт миру: програма, учасники та можливий результат

Росія боїться миру: МЗС України щодо маніпулятивних заяв Путіна

Китай збирає власний "мирний саміт" на противагу українському в Швейцарії