RU  UA

Гітлера теж не було ні в Тегерані, ні в Ялті: чому не варто шукати зраду на саміті в Швейцарії

Попри відсутність російського диктатора Володимира Путіна на саміті миру у Швейцарії, зустріч можна вважати вдалою, адже вона завершилася підписанням спільного комюніке про основи миру в Україні.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів консультант Національного інституту стратегічних досліджень Іван Ус.

Він порівняв самозваного російського президента з нацистським диктатором Адольфом Гітлером, якого також у 1943 році не було на мирній конференції у Тегерані. Окрім цього, його й не кликали в 1945 році в Ялту, коли війна теж ще тривала.

Читайте також: Другий саміт миру фіналізує домовленості: що отримала Україна у Швейцарії

"Як на мене, саміт вдався. І всі спроби Росії сказати, що то нічого особливого, - то насправді починається формуватися нова можлива міжнародна не те, що коаліція, але нове бачення того, що є певні моменти, по яких на Росію треба тиснути. Чи вплине це на щось? Я вважаю, що поки що ні Україна, ані Росія не готові до дипломатичного вирішення цієї війни, бо і Росія все ще сподівається, що вона захопить Україну, і Україна вважає, що силою ми можемо повернути свої території. То, поки що я не бачу "вікна" для миру", - пояснив Ус.

Він припустив, що Росія може бути на наступному саміті, проте наразі невідомо, коли він може бути.

"Я не впевнений, що це буде швидко, тому що, як на мене, щоб Росія була присутня, требу, щоб у Росії було реальне відчуття поразки – як на фронті, так і паралельно в економіці. Як тільки воно буде, думаю, Росія буде готова приймати певні умови України", - резюмував консультант Національного інституту стратегічних досліджень.

Раніше ми писали, коли відбудеться другий саміт миру.

  • Вас може зацікавити:

Що принесе Україні Саміт миру: які очікування Зеленського

Загрозливий сценарій: Шольц розповів про наслідки перемир'я з Росією

"Ми змусимо Росію здатися": Мелоні пояснила Кремлю, що буде в разі невиконання умов Заходу