RU  UA

Ситуація біля Часового Яру напружена, ворог б'є з артилерії та накопичує резерви

Біля Часового Яру зберігається напружена ситуація, противник збільшив використання дронів, постійно залучає авіацію та накопичує резерви.

Про ситуацію в місті розповів в етері Апостроф TV майор Національної гвардії України Дмитро Кожубенко.

Він наголосив на тому, що біля Часового Яру зберігається напружена ситуація, противник постійно залучає авіацію та збільшив використання FPV-дронів:

"Ситуація в районі оборони бригади "Рубіж" зараз безпосередньо напружена, противник не полишає спроб захопити наші позиції. Він постійно задіює велику кількість артилерії і дуже велику кількість авіації у вигляді FPV-дронів. Їх зараз настільки багато, що якщо раніше їх було один до десяти, то зараз їх напевно більше. Потрібні РЕБи, і їх потрібно багато".

Кожубенко вказав, що ворог почав діяти також на лівому фланзі в бік міста, проте успіху не мав:

"На лівому фланзі вони почали рухи в сторону Часового Яру, але їм нічого не вдалося, їхні штурмові дії були зупинені, і противник не зміг пересікти канал "Сіверський Донець-Донбас"".

За словами майора НГУ, "противник зараз накопичує резерви, підтягує як живу силу, так і техніку. Проте наші оператори FPV-дронів, артилеристи і піхотинці разом з розвідниками їх всіх чекають".

Раніше ми також писали, що ЗСУ контратакували біля Вовчанська, натомість росіяни мали успіх на кількох східних напрямках.