RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

Обстріли Харкова - OSINT-аналітики ідентифікували росіян, причетних до атак

Аналітикам OSINT-агенції Molfar вдалося ідентифікувати російських окупантів, причетних до атак по Харкову та області, зокрема до обстрілу "Епіцентру" 25 травня, де загинуло багато людей.

Про це йдеться на порталі Molfar.

Росія щодня обстрілює Харків та область, що призводить до масових жертв та постраждалих. За цим стоять конкретні люди. Встановлено, що регулярно атакують Харків росіяни із 47-го гвардійського бомбардувального авіаційного полку Збройних сил РФ з базуванням у Воронежі.

Зокрема, з-поміж них - командувач 6-ї армії Військово-повітряних сил та Протиповітряної оборони Олег Маковецький, уродженець Чугуєва, що на Харківщині.

Олег Маковецький

Віддавав накази здійснювати атаки по житлових будинках на Харківщині командир 47-го бомбардувального авіаполку Олексій Лобода.

Олексій Лобода

До списку потрапив російський пілот, підполковник Максим Криштоп, якого схопили українці 7 березня 2022 року. У травні минулого року його обміняли. Зокрема, будучи в полоні, стверджував, що проти бомбардувань житлових будинків та цивільної інфраструктури.

Максим Криштоп

З повним списком можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, 28 червня влада Харківської області розширила зону обов'язкової евакуації для сімей з дітьми з чотирьох районів області, які зазнають сильних обстрілів з боку РФ.