RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

Замість паперової папки цифровий реєстр: Міноборони про електронний статус УБД

Статус учасника бойових дій, який відповідно до нещодавно підписаного закону можна буде отримати за спрощеною процедурою, відображатиметься в реєстрі електронних справ військових.

Про це в інтерв’ю для Армія TV розповіла заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко.

Вона зауважила на тому, що невдовзі має з’явитись реєстр, в якому буде електронна версія особової справи військовослужбовця. Реєстр фіксуватиме інформацію стосовно того, чи брала людина участь в бойових діях. Цей статус УБД, за словами Черногоренко, відкриє доступ до всіх видів послуг, зокрема і до одноразової грошової допомоги.

Заступниця міністра оборони наголошує: зараз справа військовослужбовця має вигляд великої паперової теки, проте вже скоро можна буде послуговуватись цифровим варіантом:

"Зараз особова справа військовослужбовця — це паперова папка, достатньо масивна, де на першій сторінці твоя фотографія і вся твоя історія, як ти мобілізувався, чи підписав контракт, чи ще раніше встав на військовий облік. І закінчується вона тим, що ти учасник бойових дій. Ця папка має переїхати в цифру".

Крім того, вона також зазначила на тому, що державні органи зможуть надсилати відповідні запити до цього реєстру з метою перевірки та підтвердження статусу учасника бойових дій.

Раніше ми також писали, що у "Резерві+" у 340 тисяч громадян уже відображається актуальний статус бронювання.