RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Українській військовий, який отримав поранення під Бахмутом, залишився без УБД

Юрій Сікач, мешканець Чернігова, тричі проходив військову службу. В бою поблизу Бахмута він зазнав важкого поранення, проте офіційного статусу учасника бойових дій досі не отримав через бюрократичні обставини.

Про це повідомляє "Громадське".

Юрій закінчив Чернігівську політехніку за спеціальністю "Електронні системи". Після університету потрапив до армії, де служив 8 місяців. Пізніше, у 2014 році, коли почалася війна на сході, його знову мобілізували. Чоловік служив у бригаді зв'язку на Київщині.

Під час повномасштабної війни Юрій знову був мобілізований. Після прибуття до Донецької області, підрозділ, в якому він служив, отримав завдання підтримати бойовий підрозділ під Бахмутом. Під час виконання завдання поблизу Бахмута він отримав важкі поранення: пошкоджені нерви на руці, поранена грудна клітка та легеня. Але був врятований побратимами і потрапив до шпиталю. Реабілітація тривала довго, і зараз він має інвалідність.

Статусу УБД Юрій не отримав, бо бойове розпорядження про направлення на завдання не було офіційно оформлено.

"Статус учасника бойових дій передбачає пільги, але мені це не потрібно. Я відчуваю вдячність до держави за все зроблене для мене. Претензій жодних немає", — каже чоловік.

Лікарі визнали його непридатним до військової служби. Але, за словами Юрія, щоб повернутися до цивільного життя, йому довелося зібрати близько 30 підписів представників різних служб, що нічого не винен армії.

Як повідомляв "Апостроф", оформити статус УБД можна буде на порталі "Дія".