RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

26 вересня

25 вересня

24 вересня

23 вересня

20 вересня

19 вересня

Всі новини

В ДПСУ сказали, скільком відмовили в перетині кордону через відсутність військового квитка

Після того, як в Україні почала діяти додаткова норма перетину кордону чоловіками віком від 18 до 60 років, згідно з якою вони обов’язково повинні мати при собі військово-облікові документи, кількість відмов в перетині суттєво не збільшилася.

Про це в етері національного телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Він нагадав, що додатковою умовою для перетину кордону для всіх чоловіків віком від 18 до 60 років є наявність військово-облікового документа. За його словами, це може бути як паперовий документ, так і документ в електронній формі. Натомість у випадку його відсутності людина отримає відмову в перетину кордону.

Попри це він вказав, що загальна кількість відмов значно не збільшилася. До прикладу навіть статистику за вчорашній день, 17 липня: вчора довелося відмовити у перетині кордону 250 особам, з них близько 90 випадків, коли причиною відмови стала відсутність військово-облікового документа.

"16 липня загальна кількість відмов через те, що люди не підпадали під умову пропуску, була на рівні 220… Якщо проаналізувати вчорашній день, то переважна більшість чоловіків, які мали право на перетин кордону і прибули до кордону, мали при собі військово-обліковий документ і це їм дозволило перетнути кордон", - вказав речник ДПСУ.


Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні із 17 липня перетин державного кордону буде можливий виключно за наявності військово-облікового документа - паперового або електронного. Вимога поширюватиметься на всіх чоловіків призовного віку (18-60 років).