RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

Всі новини

Українців здивувало зменшення відключень світла: у чому причина зміни графіків

На заході України зменшили час відключень електроенергії, тим часом на півдні і сході ситуація погіршилась. Сталось це через вчорашню аварію енергообладнання.

Про це написав журналіст-антикорупціонер Юрій Ніколов у своєму Facebook.

Він зазначив, що влада не пояснює людям того, що відбувається. І тоді "люди миттєво додумують найглупішу дурню, яка б'є по самій владі". Журналіст навів скрін поста Львівобленерго з коментарями.

"Отже сьогодні на заході України справді набагато легше з відключеннями світла. Але це виключно тому, що вчора сталась аварія енергообладнання, яка ще більше ускладнила передачу енергії на схід і південь. Тобто грубо кажучи, на заході зараз є достатньо енергії з Хмельницької і Рівненської АЕС, бо цю енергію неможливо по проводам передати на південь і схід України. Південь і схід зараз сидять дуже без світла, бо не можуть його отримати через технічну аварію, а захід - зі світлом. Отакий баланс вийшов через аварію. І як тільки аварійне обладнання відремонтують - відключення мають знову стати більш гармонійними по всій Україні. Але обленерго вам цього не скаже - бо це сєкрєт топ-левела. Бо вчора сам "Енергоатом" заборонив взагалі говорити за ту аварію, назвавши чутки рашистським іпсо", - написав Ніколов.

Він допустив, що причина - небажання приносити Зеленському погані новини.

"Нехай думає, що ситуація "складна, але контрольована". А те що обладнання погоріло без усяких обстрілів - то краще не знати. А то ще звільнить Галущенка ненароком. І хоча це (як видно по коментарям на скріні) призвело тільки до чергового витка недовіри до влади і запуску нових фейків - так це ж не проблеми Галущенка, бо йому ж на вибори не йти. То нехай Зеленський викручується потім", - зазначив журналіст.

Він нагадав, що теперішня ситуація в енергетиці у найкращому випадку буде оптимістичним сценарієм для зими.

"Якщо Путєн нічого нового не розвалить в енергетиці, або само щось не зламається", - написав Ніколов.

Як повідомляв "Апостроф", енергетична ситуація в країні може поліпшитись з середини серпня, проте за декількох умов.