RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Дмитро Кулеба після переговорів з Китаєм вийшов з бажанням перекурити

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба розповів про деякі деталі зустрічі з китайським колегою Ван І 24 липня, де той заявив про підтримку КНР України.

Про це повідомив в інтерв'ю ТСН.

За його словами, від китайського колеги пролунала заява про те, що позиція щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України є непорушною для КНР.

"Китай буде стояти тільки на боці Китаю. Ті, хто вважають, що він стоятиме на боці України чи рф, глибоко помиляються. У нас була частина розмови, присвячена розвитку наших двосторонніх відносин в економіці й торгівлі", - зазначив він.

Міністр наголосив, що був дуже чіткий сигнал, що Китай розглядає це поза контекстом будь-яких процесів. Це окремий напрямок зовнішньої політики КНР.

"Я вийшов задоволеним і з бажанням перекурити", - додав голова МЗС.

Раніше ми писали, що глава МЗС України Дмитро Кулеба вперше за багато років відвідав Китай, де провів зустріч з китайським колегою. На переговорах КНР дав Києву "чіткий сигнал" про підтримку територіальної цілісності і суверенітету України, про що зазначив за підсумками візиту президенту України Володимир Зеленський.