RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

30 вересня

Всі новини

Миттєві нагороди поліцейським у справі про вбивство Фаріон здивували людей

Голова Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко та керівник Нацполіції Іван Вигівський нагородили правоохоронців, які розкрили вбивство політикині Ірини Фаріон.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Як зазначається, нагороди отримали керівники окремих підрозділів, оперативники карного розшуку, слідчі, співробітники кримінального аналізу, криміналісти, дільничні офіцери поліції та інші служби поліції Львівщини.

"За сумлінну та кропітку роботу" їх відзначили нагородною зброєю, нагрудними знаками "За безпеку народу", "За відзнаку в службі", "Знак пошани", а також вручили чергові та позачергові спецзвання.

"Фактично, ви зірвали спробу дестабілізації нашого суспільства, і не дали здійснитись задумам людей, які планували політичні злочини на ґрунті ненависті. Пророблено колосальну роботу і кожному з вас я дякую за службу, за такий хороший результат", - повідомив міністр Ігор Клименко.

Як написав український громадський діяч, блогер, волонтер Сергій Стерненко, за інформацією МВС, поліцейські "зупинили діяльність групи, яка працювала не лише в Україні, але й за межами нашої держави".

Водночас, на думку волонтера і блогера Ігоря Лаченкова, правоохоронці влаштували "клоунаду", оскільки поліція просто виконала свою роботу.

"Зараз би оперативно давати наградняки поліцейським, які і так повинні були робити роботу свою, це виходить треба всім в Україні давати премії за те що вони просто роблять роботу? А те що вони так довго її робили ? Штраф буде? Шо за клоунада взагалі", - йдеться у його повідомленні.

Користувачі соцмереж також здивовані такою поспішністю. Коментарі такого змісту:

"Тобто вони базово зробили свою роботу і отримати нагороду? Реально так просто?";

"Ще суду не було - нагороди дали. А чому, наприклад, продавцям не дають нагороди за те що вони продають товар?";

"А військовим нагороду вручать в вигляді довгоствольної вогнепальної?";

"Я не розумію, за що нагорода! От як би вони попередили вбивство, то тоді да, а так це показуха".

Раніше ми писали, що представники Міністерства внутрішніх справ розповіли на брифінгу, яку роботу довелося зробити правоохоронцям, щоб розшукати підозрюваного у вбивстві Фаріон.