RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

17 вересня

16 вересня

15 вересня

14 вересня

13 вересня

Всі новини

Ворог активізувався в районі Кринок: Лиховій розповів про ситуацію на півдні

На лінії зіткнення в Запорізькій та Херсонській областях українські військові не відзначають послаблення бойових дій з боку ворога, попри відкриття курського фронту на території РФ. Ба більше, ворога навіть активізувалися в районі села Кринки на Херсонщині, де змушує українських захисників змінювати позиції.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

"На Запорізькому напрямку ми не бачимо різких змін у тактиці ворога, він продовжує свою агресивну поведінку. Ми не бачимо змін у складі і характері дій противника, а також ми не виявляємо ознак наступального характеру, однак і не доводиться говорити про зменшення кількості обстрілів. Тож на нашому напрямку в Запорізькій і Херсонській областях тривають позиційні бої, ворог активно залучає артилерію, завдаючи ударів і по населених пунктах, і по наших позиціях. Так, вчора, 14 серпня, противник завдав 288 обстрілів, нашими силами відбито 10 штурмових дій ворога - це в порівнянні з усіма штурмовими діями на всій лінії фронту невелика частка. Наразі особливо гарячими залишаються відрізки фронту в районі Роботинського виступу, де відбито три російські атаки", - розповів Лиховій про оперативну ситуацію.

При цьому за останній час ситуація загострилася в районі села Кринки.

"Водночас противник активізувався на Херсонщині в районі села Кринки, де наші військові перемістилися на нові позиції. В порівнянні з минулим тижнем там щодня відбувається чимало, як для такого відрізка, ворожих штурмів. Причому там через заболочену місцевість важко створювати фортифікації і нові позиції, в тому числі вогневі пости. Зараз ворог завдає артилерійських ударів і скидає з дронів боєприпаси з запалювальними речовинами, тому нашим воїнам досить складно утримувати ці позиції і доводиться переміщуватися", - розповів Лиховій.

Також Лиховій спростував повідомлення деяких медіа про потік ресурсів ворога, які перекидають з півдня України на територію Курської області РФ.

"Насправді немає ні великої передислокації, ні потоку техніки, яку перекидає ворог. Наразі ми не бачимо суттєвих змін в чисельності угруповання ворога - чисельний склад не змінився настільки, щоб можна було говорити про послаблення характеру бойових дій. Противник продовжує точкові удари із промацуванням нашої оборони і, як і раніше завдає артилерійських ударів, авіаударів із застосуванням КАБів і скидає боєприпаси за допомогою БПЛА", - додав речник ОСУВ "Таврія".

В цілому, за словами Лиховія, угруповання ворога на Запоріжжі і в Херсонській області не має наступального потенціалу.

"Ми бачимо, що всі наступальні ресурси ворог зібрав на Покровському і на Торецькому напрямках, а на Запоріжжя в нього сил не вистачає. Однак в нього досить озброєння, живої сили і засобів, щоб вести позиційні бої", - резюмував Лиховій.

Нагадаємо, військовий експерт Олег Жданов заявив, що росіяни на Донбасі будуть намагатися захопити всю територію Донецької і Луганської областей навіть попри те, що Сили оборони відкрили курський фронт на території РФ.