RU  UA

Все, як казав Путін: військовослужбовець назвав найбільший плюс курської операції

Сили оборони України своїми діями в Курській області створюють буферну зону між Росією і Україною, заявдяки чому вже зменшилася кількість обстрілів Сумської області.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї Окремої штурмової бригади імені Кошового Отамана Івана Сірка Юрій Федоренко.

"У зв'язку з діями Сил оборони на Курському напрямку ми фіксуємо зниження кількості обстрілів Сумської області засобами РСЗВ, а також виключено можливість переходження противником лінії державного кордону. Завдяки відкриттю ще одного напрямку ворожа авіація стала працювати менше і ті резерви, які знаходились на території РФ і мали бути залучені у Харківській наступальній операції на Куп’янському напрямку та на Донеччині, зараз противник змушений застосовувати на Курщині. Деякі підрозділи, які ще не встигли вступити в бій на зазначених напрямках, противник також змушений перегруповувати і відправляти на Курщину. Тому можна стверджувати, що в результаті курської операції нейтралізована потенційна дія ворога", - розповів Федоренко.

Також військовий звернув увагу на те, що противник почав облаштовувати фортифікації за 45 км від державного кордону РФ на Курщині, збільшуючи ширину буферної зони між Україною і Росією.

"Україні було відомо про те, що армія РФ має наміри і можливості перейти лінію державного кордону саме в Сумській області, тому сили оборони здійснили заходи на випередження і унеможливили подальше просування противника і відкриття ще одного напрямку на території України саме в Сумській області.

З початку літа зафіксовано 2 тисячі обстрілів росіян із застосуванням РСЗВ і ще понад 250 КАБів впали в Сумській області. Зараз ми бачимо, що кількість обстрілів суттєво знизилась саме завдяки тим заходам, які проводяться Україною. Сили оборони будуть вживати всі необхідні заходи для того, щоб створити буферну зону і посилити лінію державного кордону, зокрема, інженерно-фортифікаційними спорудами", - додав Федоренко.

Нагадаємо, на Харківщині за останні дні фіксують зменшення кількості ворожих ударів керованими авіабомбами. Це стало можливим в тому і числі в результаті успішних ударів дронами по російських військових аеродромах.

Додамо, що на початку року в Росії закликали свої війська створити "буферну зону" глибиною до 15 кілометрів у Харківській області, щоб відсунути українські РСЗВ та артилерію від кордону з Бєлгородською областю.