RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

У ГУР показали різницю "української окупації Росії" та "російського звільнення України"

Проєкт Головного управління розвідки Міністерства оборони України "Хочу жить" показав різницю між "українською окупацією Росії" у Курській області та "російським визволенням України".

Відповідні приклади проєкт навів у Telegram-каналі.

Там нагадали про всі звірства російських військ на початку повномасштабного вторгнення у 2022 році, коли у низці міст росіяни розстрілювали мирних жителів. Зокрема, в Ірпені, Бородянці та Бучі Київської області зносили будівлі артилерією.

Скидали багатотонні бомби на Чернігів та Маріуполь.

Засипали градами Салтівку та били по центру Харкова. Окупанти займались мародерством та відправляли в Росію награбоване. Також тримали у підвалі півсела Ягідне у Чернігівській області та влаштували різанину у Бучі.

Водночас, у контрольованих українською армією містах та селах Курської області РФ спокійно переміщуються міжнародні журналісти.

Зокрема, у місті Суджа людей ніхто не утримує, працює евакуаційний коридор. Мешканці міста продовжують спокійно жити, їх не катують і не вбивають.

"Порівняйте з тим, як діє українська армія, як виглядає створена санітарна зона в окремих районах Курської області (ОРКО). Суджу спокійно відвідують міжнародні журналісти, місто практично ціле. Зелений коридор для евакуації працює, ніхто не утримує людей. Мирні жителі спокійно живуть, їх не катують та не вбивають, підвозять їжу та гуманітарку", - йдеться у повідомленні.

Однак проєкт стурбований тим, що Росія збирається звільняти жителів Суджі та інших населених пунктів ОРКО, знаючи, як вона вміє це робити. Там нагадали, що зробили росіяни з низкою українських міст і що лишили після такого "звільнення" у Бахмуті, Часовому Яру, Авдіївці, Мар'їнці, Попасній.

"Російські війська підтягнуть артилерію і зітруть Суджу та місцеві села з лиця землі, оскільки зробили це з містами та селами Донбасу. Вони інакше не вміють", - додав проєкт.

Нагадаємо, в Офісі президента України окреслили роль курського прориву.