RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

22 вересня

Всі новини

Воєнні злочини РФ: росіяни показали удар по аеродрому на Дніпропетровщині

Російські окупанти показали кадри чергового військового злочину на території України - ракетного удару по аеродрому у Дніпропетровській області. Стверджують, що там знищили авіаційну техніку ЗСУ.

Відповідний ролик оборонне відомство країни-агресорки опублікувало в Telegram.

Окупанти показали вибух нібито на аеродромі "Дніпро". Запевняють, що на кадрах – знищення авіаційної техніки.

У Міноборони РФ повідомили, що засоби розвідки на території України виявили підготовку до бойового вильоту бомбардувальника Су-24 на аеродромі на Дніпропетровщині. Удар завдали, коли технічний персонал здійснював підвіс авіазасобів ураження до пілонів літака.

"По стоянці авіаційної техніки під час підвісу до бомбардувальника Су-24 ЗСУ крилатих ракет Storm Shadow (SCALP-EG) було завдано ракетного удару російським розрахунком ОТРК "Іскандер-М". Внаслідок ракетного удару повністю було знищено бомбардувальника Су-24 ЗСУ, а також авіаційні засоби ураження, підготовлені до підвісу на літак", - відзвітували окупанти.

Ролик скомпоновано з кількох кадрів, тому автентичність відео вимагає підтвердження.

Раніше ми писали, що під час виконання бойового завдання загинув командир авіаційної ланки, капітан Олександр Мигуля. Це сталося, оскільки умови виконання завдань пов’язані із серйозними ризиками для льотчиків.