RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

«Зрозумілий, але шкідливий»: В’ятрович відреагував на песимізм після ухвалення закону про РПЦ

Народний депутат Володимир В’ятрович прокоментував хвилю песимістичного настрою, яка почала ширитись мережею на тлі ухвалення закону "Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій". Називає песимізм очікуваним, проте шкідливим.

Свою думку В'ятрович написав на Facebook.

Він вважає хвилю песимізму на тлі ухвалення законопроєкту "Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій" очікуваною та навіть виправданою:

"Хвиля песимізму після ухвалення закону про РПЦ («він не працюватиме, нічого насправді не зміниться»)очікувана і навіть трохи виправдана. Досвід українців може підказати чимало прикладів важливих і правильних законів, реалізацію яких вдалося саботувати".

Разом з цим вважає ці песимістичні настрої шкідливими, "... бо створює негативні очікування, якими можуть скористатися саботажники приховуючи свої шкідницькі дії тезою, що закон не працює, але вони тут ні до чого".

"Ухвалений вчора закон містить механізми, які призведуть до ліквідації РПЦ та афілійованих з нею структур в Україні. Але для того, щоб це сталося, потрібна увага суспільства і медіа до дій уповноважених до реалізації структур, - наголошує він. - Саме таким чином вдалося добитися реалізації, наприклад, таких важливих законів, як про декомунізацію та мову. Саме так може і має здійснитися остаточне припинення діяльності російської церкви в Україні".

Нагадаємо, у вівторок, 20 серпня, Верховна рада ухвалила законопроєкт "Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій", який фактично забороняє російську церкву в Україні. "За" проголосували 265 депутатів.