RU  UA  EN

Пʼятниця, 13 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

13 вересня

Всі новини

Чистий терор і бажання вбити більше українців - військово-політичний оглядач про атаку РФ

Комбінована повітряна атака, яку російська окупаційна армія влаштувала у понеділок, 26 серпня, була терористичним актом, який покликаний вбити чимбільше українців і завдати Україні якнайбільшої шкоди.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів український військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Сьогодні відбулася атака, яка повинна була бути здійснена російськими окупантами на День Незалежності України. Але саме через дії наших Сил оборони - ударах по аеродромах Морозовськ, в Ростовській області, на півночі РФ - вона була відтермінована. Росіяни не мали можливості якісно підготуватися і завдати по Україні удару саме 24 серпня, як справжні маніяки, тому ця атака була відтермінована. Це ні що інше, як терор - ми бачили удари по житлових будинках, цивільній забудові, удари по енергетичній системі і максимальна хаотизація суспільства. Це терор саме проти цивільної компоненти - саме це вони хотіли зробити українцям на День Незалежності. Тому все, що ми сьогодні фіксуємо - удари по українських містах - це терористичні акти і прагнення вбивства мирних українців", - розповів Коваленко.

Експерт звернув увагу на те, що росіяни намагалися покрити ракетними ударами всю територію України.

"Зазвичай, російські ракети не так часто долітають до Закарпаття та західних областей, але сьогодні ми бачили, що ворог намагався охопити своїм терором якнайбільшу площу України. Попередньо, аналізуючи траєкторію польоту ракет, вже можна сказати, що росіяни планували їхній рух заздалегідь. Росіяни намагалися запустити по повітряному простору нашої країни максимальну кількість засобів ураження незалежно від того, де вони знаходяться. Мета росіян - щоб одночасно всі українці знаходилися під впливом страху і паніки.

Якщо звернути увагу на те, скільки було і як запускали по Україні "шахеди", а їх запускають до опівночі, приблизно після 20.00, цієї ж ночі їх запустили після 1-ї години ночі, щоб завдавати ударів синхронізовано з ракетами. Ми бачили, що ракети Х-101/Х-555 та "Калібр" запускали близько 7-ї ранку, а ракети Х-22/32 близько 8-ї ранку, щоб синхронізувати удари і завдавати їх одночасно, максимально виснажуючи нашу систему ППО. Тобто, це була масована терористична атака по всій території України", - пояснив експерт.

Також експерт заявив, що запущених Росією ракет могло бути більше, якби Сили оборони не завдали успішних ударів по ворожих аеродромах.

"Могло бути більше ракет "Кинджал", якби ми не відпрацювали по аеродрому "Саваслейка", де базуються носії "Кинджалів" МіГ-31К. Те ж саме можна сказати і про аеродром стратегічної авіації "Енгельс", який було уражено минулими тижнями. Таким чином, росіяни не змогли повною мірою задіяти свої ресурси", - зазначив Коваленко.

Нагадаємо, за даними Київської МВА під час чергового масованого комбінованого ракетно-дронового удару по Україні Росія застосувала проти столиці не лише ударні безпілотники, які РФ запустила ще вночі, а й ракети, зокрема аеробалістичний "Кинджал".