RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

23 вересня

22 вересня

21 вересня

Всі новини

Коли треба звертатися до психотерапевта – фахівець назвав основний фактор кризи

Сигналом про те, що людині треба звернутися до психотерапевта має бути те, що його якість життя починає погіршуватися через внутрішні проблеми.

Про це розповів психіатр, КПТ-терапевт з "4help | Психотерапія онлайн" Олександр Авдєєв в ефірі шоу "Загони".

Він зазначив, що поки людина може адаптувати життя і оточення під комфортне для неї життя – сенсу в психотерапії вона сама не бачитиме, відповідно сеанси не будуть достатньо ефективними.

"Деякі методи говорять про якість життя – наскільки ти задоволений своїм життям. В деяких речах ти можеш сам собі допомогти, і навіть якщо це розлад – то просто навчитися жити з ним, адаптуватися, щоб твоя якість життя не погіршувалась", - зазначив фахівець.

Проте, звернення в кризовий момент – коли життя "пацієнта" руйнується – не може призвести до миттєвого покращення. Відповідно, звертатися до психотерапевта краще до настання кризи (в разі її передчуття).

"Коли вже криза, то не варто розрахувати на зцілення миттєве. Є речі, розвиток яких можна попередити, більш глибинна робота – вона робиться не в кризі, адже коли палає ліс, то немає сенсу шукати сірник", - вказав психіатр Олександр Авдєєв.

Раніше співак MÉLOVIN розповів, чим йому допомагає психотерапія.