Лайм

"Ось зранку був у психотерапевта. Це взагалі мені допомагає не забити болт на життя". Інтерв’ю з MÉLOVIN

MÉLOVIN не планує поповнювати ряди ЗСУ

У вересні на Новому каналі стартувало музичне талант-шоу "Неймовірні дуети". Одним із зіркових наставників в проекті став сучасний український співак MÉLOVIN. В інтерв’ю "Апострофу Lime" артист розповів про новий досвід у кріслі журі, концертну діяльність, а також відповів на запитання про "хороших руських".

MÉLOVINФото: instagram.com/melovin_official/

Читайте також: В якій сукні Кейт Міддлтон знялася у сімейному відео: в мережі назвали бренд та вартість.

- Мел, нещодавно ти спробував себе як суддя музичного талант-шоу "Неймовірні дуети". Ти справедливий наставник? Оцінюючи таланти, на що передусім звертаєш увагу?

- Не знаю, чи справедливий, поки що нарікань не було. Я намагаюся підсвітити як гарні сторони учасника, так і ті, над якими варто працювати. Для мене важливе абсолютно все, а передусім ДНК артиста. Його дуже видно, коли він ще невідомий. Мені дуже подобається фраза співачки Lady Gaga, яка казала: "Я була популярна, просто ви про це ще не знали". І коли артист виходить на сцену, одразу видно, чи він зникне згодом зі сцени, чи зламається, чи навпаки. Видно стержень, а це набагато важливіше, ніж талант, бо у нас дуже багато обдарованих людей, але у сучасному світі значно важливіше вміння пробиватися.

- Як ставишся до нашумілого дуету Klavdia Petrivna і Артема Пивоварова? Чи можна вважати проект Klavdia Petrivna феноменом українського шоубізу?

- Проект Klavdia Petrivna – прекрасний і він має майбутнє. Це відкриття у сучасному шоу-бізнесі, про яке наразі говорять усі. А те, що диванним критикам щось може не подобатись – це нормально. Аби проект був успішний, про нього треба говорити і в позитивному ключі, і навпаки.

Читайте також: Ксенія Мішина відповіла на закиди, що у неї немає чоловіка.

- Враховуючи попередній досвід і участь у різних талант-шоу та Євробаченні, судді завжди були до тебе справедливі?

- Я навіть не знаю, що сказати. До проектів я завжди ставився як до змоги показати себе. Навіть коли мені на "Х-факторі" поставили ультиматум, що ти береш участь у шоу, але для іміджу тебе треба поголити налисо. Моя реакція була схвальною: "Голіть, будь ласка, я ж в "Х-факторі". Мною завжди керувало бажання бути в контексті своєї мрії. І байдуже – лисим чи ні. Від цього не втрачається мій голос і жага до музики. Я завжди прислухався до суддів.

В образіФото: instagram.com/melovin_official/

- Ти дуже часто змінюєш імідж. Це пов’язано передусім з внутрішніми метаморфозами чи просто така фішка і бажання бути у фокусі уваги?

- Мені завжди хотілося показувати власні внутрішні зміни, переживання, які виливалися у зовнішній вигляд. Мій прояв – це художність, театр і перформанс. Вони надихають мене.

- Наступного року будеш знову пробувати свої сили у Нацвідборі на Євробачення?

- Поки не планую, але картинка світу завжди змінюється, тому не зарікаюсь.

Читайте також: Головний редактор популярного телешоу розкрив шахрайство Маслякова.

- А як щодо комерційних виступів? Артистів часто хейтять через те, що вони виступають перед товстосумами із сумнівною репутацією…

- Дай боже всім корпоративів і комерційних виступів! Зрозумійте, у кожного є сім’ї, діти, яких потрібного годувати, команда, якій треба платити зарплату. Тому я не відмовлюся виступити у депутатів чи в якихось дуже заможних українців. Аби не у росіян - ось така моя позиція. А на подібні викиди хейту я не звертаю уваги.

- А запрошення виступити на одній сцені із росіянами були?

- Я б на таке ніколи б не погодився. Моя команда перевіряє всі дзвінки, аби ми не потрапили у таку халепу. Виступи на одній сцені із росіянами – це, на мою думку, моральна трагедія.

"Виступати з росіянами на одній сцені - це моральна трагедія"Фото: instagram.com/melovin_official/

- Про вступ до лав ЗСУ думав? Як допомагаєш українській армії?

- Не відчуваю себе таким героїчним, щоб зробити такий подвиг. Я допомагаю, займаючись своєю справою, опікуюсь батальйоном "Айдар". Ми закупили більше десятка автівок. Тільки з фестивалю "ATLAS UNITED 2024" ми передали 300 тисяч гривень. Також це постійно якісь відсотки з виступів, донати від моєї фан-аудиторії. Якщо б кожен артист взяв під своє крило конкретний батальйон, було б легше збирати потрібну суму та ефективніше допомагати.

Читайте також: Леся Нікітюк вперше показала своїх двох колишніх.

- Ти вітав Аллу Пугачову з днем народження. Мел, тобі не здається, що пошук "хороших руських" - це вже така собі заїжджена національна традиція, яка наразі не є доречною?

- Не бачу в цьому нічого поганого та провокативного. Я поважаю цю людину за її талант і вчинки. Алла Борисівна щиро висловила свою позицію і не підтримує путінський режим. Тож не варто відкидати її таланти. Я вважаю, що передусім треба залишатися ментально здоровою людиною, раціональною та прагматичною, аби не вестися ані на ІПСО, ані на вкиди російської пропаганди і бути свідомим.

- Маєш друзів серед російських артистів?

- У мене немає друзів у Росії і, на щастя, ніколи і не було.

- Гомофобний скандал з Іриною Федишин вичерпав себе? Після конфлікту зіштовхувався із подібною проблемою та нерозумінням на сцені і в звичайному житті?

- Це актуальна проблема. До речі, мені знайомі неодноразово скидали журналістські розслідування, що описували той бум стосовно автівок, які Ірина Федишин собі привласнила – сказала, що вона їх сама привезла з-за кордону. Тоді мені стало сумно за цю людину. Я більше не слідкую за тим, що вона говорить публічно.

- MÉLOVIN на початку творчості і MÉLOVIN зараз – це різні люди?

- Звичайно. У минулому було багато помилок та необдуманих вчинків. Зараз я інший, значно порозумнішав. Моя сильна сторона – це впертість, без цього нічого б не вийшло. Люблю прислухатися до наставників та орієнтуватися на людей, які вже чогось досягли. Це мої батьки, команда, Андрій Данилко та інші зірки, які зробили внесок у шоубіз. Я обожнюю слухати думки і пісні Lady Gaga, яка повпливала на моє становлення як артиста.

Зараз я створюю нову музику не в рамках альбому. Моя музика стала більш нервовою, як струна. Це пов’язано не лише з війною, а й через конфлікти, зради, кохання. Це гіпертрофована музична історія. MÉLOVIN став ще більш оголеним, без блискіток, без паєток, із сорочкою, розстебнутою до пупка… Але це не вульгарне оголення.

Читайте також: Валентина Хамайко пояснила, чому взяла шлюб з Оністратом через 18 років спільного життя.

"MÉLOVIN став ще більш оголеним, без блискіток..."Фото: instagram.com/melovin_official/

- Досі звертаєшся до психотерапевта, аби бути на плаву?

- Так, ось зранку був у нього. Це взагалі мені допомагає не забити болт на життя, бо коли так багато негативу, війни і хейту, це дуже виснажує. Коли у мене загинула сестра через приліт ракети, без цього просто неможливо. У мене дуже велика аудиторія, яку я передусім хочу надихати, тому треба бути ментально здоровішим, аніж хтось. Я не хочу топити аудиторію, а навпаки – прагну окрилювати її. Просто хочу робити свою справу якісно.

- Ти згадав батьків. В Одесі буваєш часто?

- Нечасто. Я намагаюся брати рідних із собою, наприклад, у Карпати на ретрит-вікенд, щоб побути разом із ними. Я завжди сумую за батьками! Дуже переживаю за них. Постійно відслідковую сповіщення повітряних тривог в Одесі.

- Незабаром у тебе відбудеться низка сольних виступів в українських містах. Це благодійні концерти?

- Чомусь у людей виникло дивне розуміння, що артисти мають працювати лише на благодійній основі. Зачекайте, ми теж люди, зі своїми проблемами, зі своїми родинами, з командами, яких, між іншим, теж треба годувати. Чому ніхто не запитує у юристів чи банкірів, чи працюють вони виключно на благодійній основі? Ні. Це звичайні концерти, просто моя робота. Попереду Харків, Дніпро, Рівне, Луцьк, Житомир, Київ. Ось тут я маю можливість заробляти, щоб потім донатити і допомагати.

- "Осісти" у Європі за прикладом деяких українських зірок не виникало бажання?

- Ні, однозначно залишаюся в Україні. Попереду – багато цікавих проектів та колаборацій. У Європу я можу поїхати з концертами, до речі, на них вдається більше заробити і привезти на підтримку ЗСУ.

Раніше ми писали, що Аліна Доротюк присоромила модель Сніжану Онопко, яка виставляє дописи під російську музику. Журналістка звернула увагу на сторінку українки.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

"Шольц, Трюдо, Гарріс, Макрон знімали на телефони наш уривок з вистави". Інтерв’ю з Євгеном Нищуком

Євген Нищук як керівник театру Франка переймається якісними перетвореннями у театрі. Євген розповів про міжнародний прорив театру, найпопулярніші вистави та подальші плани творчого колективу.

"І в цей момент з бліндажа виходить лікар, каже: "Хлопці, уйо***те звідси, щоб потім я вас по шматках не складав". Інтерв’ю з Анатолієм Гнатюком

Анатолій Гнатюк у складі концертно-фронтової бригади виступає перед військовими. Народний артист України розповів цікаві історії з передової, поділився спогадами про Богдана Ступку та згадав про брата Миколу.

"Грали під час тривоги. Грали, коли вимикали світло…". Інтерв’ю з Володимиром Горянським

Володимир Горянський почав активно гастролювати Україною в самий розпал війни. Він з талановитою командою ставить благодійні вистави, аби зібрати допомогу для українських військових.