RU  UA  EN

Четвер, 17 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.50
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

17 жовтня

Всі новини

"Ми побачили, що він міцно тримав його у долоні ― свій хрест": загиблий за Україну ірландець вразив побратимів

Загиблий в боях за Україну ірландець Роберт Діґан завжди носив із собою хрестик, металевим ланцюжком прикріплений до розвантажувального пояса.

Про це розповіли у підрозділі "Стугна".

"Він справляв враження натхненного, благородного і принципового воїна-аристократа, і водночас людини з добрим, відкритим і великим серцем. Усі знали, що Ірландець не підведе ― якою б складною не була задача, на нього завжди можна було покластися.

Роберт був християнином. У бою з ним завжди був його хрестик, металевим ланцюжком прикріплений до РПС-ки. Після евакуації тіла Роберта з поля бою у Вовчанську Харківської області ми побачили, що він міцно тримав його у долоні ― свій хрест", - згадують побратими.

Роберт приєднався до підрозділу "Стугна" на початку 2024 року, і швидко здобув абсолютний авторитет та довіру серед бійців своєю старанністю на тренуваннях, холоднокровністю в бою та веселим характером. Воювати проти росіян він почав у 2022 році. Того ж року після підриву на міні втратив око. Після лікування та реабілітації в Ірландії повернувся назад.


Як повідомляв "Апостроф", 29-річний Роберт Діґан з Ньюбріджа був смертельно поранений під час боїв у вересні. Він не мав жодних зв'язків з Україною до російського вторгнення в лютому 2022 року. Проте був глибоко переконаний у тому, що росіяни мають програти.