RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Екологічна катастрофа у Львові: стало відомо про нову загрозу в Грибовичах

Незабаром рятувальники очікують новий зсув на найбільшому сміттєзвалищі Львівської області біля села Грибовичі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Зсув буде, тільки коли це станеться, я сказати не можу... Ми залучали вчених, але вони поки не можуть дати відповідь", - зазначив начальник Головного управління ДСНС у Львівській області Сергій Дмитровський.

Також він пояснив, що наразі на полігоні утворилася тріщина завдовжки 80 метрів з глибиною, яка досягає 2,5 метрів. Крім того, верхівка сміття просіла. На підставі цих даних рятувальники прийняли рішення тимчасово призупинити пошуки тіла четвертої людини під завалами - працівника комунальної служби, еколога. Подальші пошуки можуть бути небезпечні для рятувальників.

Також відомо, що, незважаючи на дощі, на Грибовицькому сміттєзвалищі продовжують горіти окремі осередки. Пожежники контролюють площу горіння, але не можуть проникнути в осередки, де є загроза нового обвалу. Вимірювання показують, що в глибині звалища температура доходить до 360 градусів за Цельсієм.

Нагадаємо, що 30 травня на найбільшому сміттєзвалищі Львівської області у Грибовичах розпочалася пожежа, який перейшла в зсув. У зв'язку з цим робота звалища повністю припинена, через це у Львові перестало вивозитися сміття, що загрожує екологічною катастрофою.

Також стало відомо про небезпеку прориву дамби з гудронами, яка знаходиться в безпосередній близькості сміттєзвалища в Грибовичах.

Як повідомляв "Апостроф", сьогодні мер Львова Андрій Садовий звернувся до вищого керівництва України з проханням оголосити кілька районів у його області зоною надзвичайної екологічної ситуації.