RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Інцидент з нападом на кримськотатарський батальйон вичерпано - Чубаров

Інцидент з нападом на базу кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджіханна в Чонгарі вичерпано. Про це повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

За його словами, конфлікт між силовиками і членами громадської організації "Аскер" стався через те, що занадто затяглося створення в складі ВСУ або Національної гвардії окремого кримськотатарського військового підрозділу.

"В очікування такого рішення молоді люди (і не зовсім молоді) в складі громадської організації "Аскер" здійснювали військову підготовку, сприяли прикордонній та митній службам України на КПП "Чонгар", "Чаплинка" і "Каланчак" у контролі за переміщенням людей та транспорту між материковою Україною і тимчасово окупованим Кримом", - написав Чубаров на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що постійний цивільний контроль, здійснюваний "аскерівцями" був незручний тіньовим ділкам, яка налагодили незаконний бізнес на адміністративному кордоні та спробували витіснити кримських татар за межі займаних ними місць дислокацій.

Як повідомляв "Апостроф", у селі Чонгар на адміністративному кордоні з Кримом було скоєно збройний напад на базу кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджіханна.