RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Спостерігачі ОБСЄ ледь не підірвалися на окупованому Донбасі

Спостерігачам моніторингової місії ОБСЄ за малим вдалося не стати жертвами чергового вибуху в районі населеного пункту Молодіжне, який знаходиться під контролем бойовиків "ЛНР".

Про це йдеться у звіті місії.

Пригода сталася 28 квітня у півтора кілометрах на південний захід від н. п. Молодіжне (63 км на північний захід від Луганська). Шестеро співробітників патруля спілкувалися з озброєним бойовиком. Коли спостерігачі наблизилися до своїх машин, щоб покинути це місце, той же бойовик сказав їм терміново поїхати.

Буквально через три хвилини вони почули звуки вибуху в повітрі, який стався на відстані приблизно 50-100 метрів. Після вибуху спостерігачі помітили стовп чорного диму, але саме місце події з відстані їм побачити не вдалося. Також їм невідомі причини вибуху.

Після інциденту патруль СММ поїхав на свою базу в місті Кадіївка (колишній Стаханов).

Також повідомляється, що ОБСЄ повідомила про те, що трапилося Спільний центр контролю і координації, а також попросили розібратися з інцидентом.

Нагадаємо, раніше перший заступник глави СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що підрив автомобіля місії на підконтрольній бойовикам "ЛНР" території Луганської області не був нещасним випадком.