RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

До анексії не готові: російський учений розкрив план Путіна щодо Донбасу

Військовий конфлікт на Донбасі Росія затіяла для дестабілізації ситуації в Україні. При цьому офіційно приєднувати ці території РФ Кремль не збирається, оскільки це викличе нові санкції з боку Заходу.

Таку думку висловив російський політолог і публіцист, доктор історичних наук Олександр Ситін в інтерв'ю Обозревателю.

"Тим більше, що Кремль чіпляється за Мінський формат, розуміючи, що це єдиний спосіб тиску на Київ, який в нього залишився", - говорить історик, відзначаючи, що Донбас для Кремля є потужним інфоприводом, який дозволяє "звинувачувати Україну у всіх мислимих гріхах".

"Я думаю, що конфлікт на Донбасі буде зберігатися в замороженому стані, то загострюючись, то затихаючи", - сказав учений, зазначивши, що, на його думку, "єдиним способом його вирішення є введення збройного миротворчого контингенту для відновлення російсько-українського кордону і демілітаризація регіону силами ЗСУ під прикриттям цього контингенту за зразком Сербської Країни".

Втім, продовжує Ситін, Україна і Захід не готові до такого розв'язання конфлікту і наполягають на мінському процесі, який вже показав свою недієздатність.

"Ця неготовність тільки працює на руку Росії, зацікавленій у тому, щоб в України був збройний конфлікт", - підкреслив Ситін. Вчений вважає, що Донбас є головною надією для РФ не пустити Україну в НАТО, оскільки до Альянсу не беруть країни з збройним конфліктом. У цьому контексті політолог висловлюється за те, що Кремль не піде на анексію окупованого Донбасу. "Це буде схоже на Карабах", - резюмує він.

Нагадаємо, раніше в ефірі ростб Ситін заявив, що воював би на боці сил АТО на Донбасі, якщо був би молодшим.