RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

РосЗМІ видали безглуздий фейк про Україну і величезний шматок сала: з'явилася вичерпна відповідь

Російські ЗМІ поширили фейк про те, що в Україні люди отруїлися шматком 200-кілограмового сала.

Про це повідомляє "Крим.Реаліі".

Так, за версією пропагандистів, інцидент стався в Херсонській області. Жителі міста Олешки нібито спробували встановити рекорд на місцевому фестивалі, зробивши з 200-кілограмового шматка гігантський бутерброд. А потім люди масово зверталися в лікарні з ознаками отруєння.

Відзначається, що таку неправдиву інформацію поширив телеканал "РЕН-ТВ" .Фейк підхопили "РІА-ФАН", "Комсомольська правда", "Політнавігатор", "Російська весна" та інші.

У той же час місцеве видання "Південні вісті" опублікувало спростування брехливого повідомлення. Журналісти звернулися за коментарем до головного лікаря Цюрупинської центральної районної лікарні Олега Попенко.

"Про це я дізнався з соцмереж. Подивився всі наші журнали приймального покою, амбулаторні звернення тих, хто прибув на стаціонарне лікування з діагнозом "харчове отруєння" або скаргами на це - таких пацієнтів до нас не надходило", - підкреслив медик.

Як повідомляв "Апостроф", військовий журналіст і координатор групи "Інформаційний опір" Костянтин Машовець на конкретних прикладах пояснив, наскільки безглуздою є російська пропаганда.