RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Брак кадрів у бойовиків ДНР-ЛНР: Тимчук розповів, хто йде воювати проти української армії

Народний депутат України, координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук зазначив, що бойовики так званих ДНР і ЛНР відчувають нестачу в кадрах, так як воювати туди йдуть ті, хто не зміг себе реалізувати в інших сферах.

Про це він повідомив у своїй колонці на "Апострофі".

"Людей, що йдуть туди, мотивують не ненависть до України та ідеї "русского мира", а гроші. В першу чергу, туди йдуть люди, які не змогли себе реалізувати в іншій діяльності на окупованих територіях. Для них це є засобом заробітку. Туди йдуть люди без будь-яких серйозних моральних принципів, вони стикаються з реальністю окопів і армійських корпусів ЛНР і ДНР, а це провокує плинність кадрів. Постачання гарматного м'яса з Росії не можуть компенсувати цю плинність кадрів. Відповідно, завдання російського командування, що було визначене ще на початку 2015 року, щодо доведення чисельності двох армійських корпусів до 50 000 людей, на даний момент точно не буде виконане. Про це постійно говорять командири частин, говорять і у штабі 1 АК ДНР", - зазначив нардеп.

Тимчук також звернув увагу, що росіяни, при всьому прагненні доукомплектувати наявні підрозділи до штатної структури, у найближчому майбутньому цього не досягнуть.

"Зараз чисельність підрозділів противника становить, за нашими оцінками, 35-36 тисяч осіб. Щоб доукомплектувати до 50 тисяч, потрібно ще 14 тисяч осіб. Проблема в тому, що вони постійно завозять свіжі партії, але поки вони їх завозять, ті, які є, зменшуються на таку ж кількість. Вони ніяк не можуть переступити цей нещасливий показник", - зазначив нардеп.

Повний текст колонки Дмитра Тимчука "На Донбасі ненавидять Росію, але Україні від цього не легше" читайте на "Апострофі".