RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Буде ще одна країна: на Заході пояснили, який страх Путіна спонукав його напасти на Україну

Американський політолог Пол Гобл вважає, що дії президента Росії Володимира Путіна щодо України відображають його глибинне відчуття незахищеності природи російського народу і мови.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Володимир Путін, як і більшість росіян, не може повірити, що російський народ не єдиний і що російська мова - не єдина річ. Російська, на якій говорять в Москві, це не та російська, на якій говорять в Новосибірську. І тому українська, будучи спорідненою мовою, має потенціал роз'єднати їх", - зазначив політолог.

Гобл підкреслив, що фактор мови має і завжди матиме для глави Кремля виняткову важливість. На його думку, найбільший страх Путіна - це поява ще однієї країни, де основною мовою буде російська. При цьому держава не буде частиною Росії.

"Він не розуміє, що в сучасному світі є багато країн, які говорять на тих же мовах, що і інші країни, але це не робить їх такими ж. Путін живе з дуже старомодним баченням світу", - додав він.

Політолог уточнив, що в багатьох випадках вивчення мови імперії робить людей більш націоналістично налаштованими, більш готовими відокремитися від неї, ніж в іншому випадку.

"Випадки з ірландцями і індійцями - типові", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "У Путіна є великий страх, через який він напав на Україну - політолог із США".