RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Перейду дорогу і залишуся взагалі без громадянства: журналіст з РФ пояснив, чому не хоче паспорт України

Російський журналіст Аркадій Бабченко заявив, що не хоче українського громадянства, оскільки боїться, що його потім можуть позбавити цього громадянства. Так сталося з екс-президентом Грузії і колишнім головою Одеської обласної державної адміністрації Михайлом Саакашвілі.

Про це він пише на своїй сторінці в Facebook.

За словами Бабченко, всерйоз про українське громадянство він задумався пару днів тому.

"У мене дід із Запоріжжя, я маю повне право на отримання громадянства за походженням. Спрощена процедура. Кажуть, через місяць вже готове буде", - зазначив Бабченко.

Разом з тим, після останніх новин він задумався, чи варто йти на такий крок. Журналіст підкреслив, що він не знає, чи припинено на нього кримінальну справу чи ні.

"І ось отримуєш ти українське громадянство, згідно з законом відмовляєшся від російського, починаєш будувати нове життя, потім переходиш де-небудь кому-небудь дорогу - а в журналістиці це часто-густо, сама суть журналістики в цьому і полягає - і цей хтось відправляє на тебе запит в прокуратуру, яка знаходить зазначені невірно дані про кримінальну справу, тебе позбавляють українського громадянства, російського до цього моменту у тебе вже немає, та й тобі один чорт туди не можна... І? Що потім?" - підсумував Бабченко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Бабченко відповів на запитання, чому не хоче українське громадянство.

Читайте також: "Поки Росія не бомбить Київ, Європа не рветься воювати за Україну - Аркадій Бабченко".