RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Бойовики захотіли обміняти Агєєва на українських полонених

Представники окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) в мінській гуманітарній підгрупі включили в свої вимоги звільнення російського військовослужбовця Віктора Агєєва.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила представник української делегації, віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Ще один пікантний момент - ОРДЛО включили в свої вимоги про звільнення російського "потєряшку", кадрового військового російської армії Агєєва, типу це "ополченець". Тут позиція України однозначна - це військовий злочинець", - зазначила вона.

За словами Геращенко, українська сторона очікує, що влада РФ визнає його присутність в Україні. При цьому суд повинен визначити міру злочину Агєєва.

"Світ повинен знати деталі злочину, тому що це факти російської військової присутності на Донбасі", - підкреслила Геращенко.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст Роман Цимбалюк заявив, що матері російського військового Віктора Агєєва і українського політв'язня Станіслава Клиха, які звернулися до президентів України і Росії з проханням звільнити їх синів і зупинити війну на Донбасі, роблять одну фундаментальну помилку.