RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

В Україні стартували міжнародні навчання Rapid Trident: опубліковані яскраві фото

У понеділок, 11 вересня, на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки у Львівській області відбулася офіційна церемонія відкриття українсько-американських командно-штабних навчань Rapid Trident.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Так, церемонію відкриття на Яворівському полігоні відвідали посол США в Україні Марі Йованович, начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук, представники органів державної влади та місцевого самоврядування.

Всього в навчаннях, які триватимуть два тижні, візьмуть участь близько 2500 військовослужбовців з 15 країн світу. Так, Україну відвідають підрозділи з США, Канади, Латвії, Польщі, Грузії, Італії, Болгарії, Туреччини, Литви, Великобританії, Естонії, Норвегії, Румунії та, незважаючи на заборону президента, Молдови.

Відзначається, що Збройні сили України представлять близько 1000 осіб з механізованих бригад, бригад ВДВ, інженерно-саперних підрозділів, окремих підрозділів Національної гвардії. Більшість військовослужбовців отримали бойовий досвід на Донбасі.

Також до навчань залучено кілька десятків одиниць військової техніки, два вертольоти Мі-8, літак Ан-26 і американський С-130.

Командно-штабна фаза проводиться із застосуванням комп'ютерних систем імітаційного моделювання, які дозволяють моделювати дії умовного противника в режимі реального часу.

Крім того, в рамках проведення польової фази будуть застосовуватися сучасні системи імітації бойової стрільби MILES.

Також в ході Rapid Trident відбудеться цілий ряд спільних заходів із залученням літаків і вертольотів військово-транспортної авіації. Військові відпрацюють елементи медичної евакуації, десантування вантажів та особового складу.

У відомстві уточнили, що від української сторони навчаннями керуватиме полковник Сергій Литвинов, від американської - полковник Девід Джордан.

Фото: mil.gov.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше Національна армія Молдови прибула на навчання Rapid Trident 2017, які пройдуть на полігоні Яворів з 7 по 20 вересня.