RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Громадяни до такого не готові: військовий експерт пояснив, що чекає Україну в разі масштабних терактів

На сьогоднішній день Україна не готова до масштабних терактів, але при цьому і Росія не ставить собі за мету організацію таких подій.

Про це в інтерв'ю "Сегодня" заявив військовий інструктор-волонтер Цві Аріелі.

"Не дай Бог побачити нам першого терориста, який зайде в метро або, скажімо, торговельний центр. У Росії, як ми бачимо, немає мети робити саме такі теракти. Якщо вони спокійно тут роблять точкові ліквідації, то у них немає ніяких проблем зробити масові - не точкові теракти. Але у керівництва РФ, мабуть, інші цілі - зробити Україну частиною РФ (юридично і/або фактично). Грубо кажучи, Кремль хоче говорити Україні, що їй робити", - зазначив він.

За словами експерта, справжня мета Кремля - мати вагомий голос у політичній владі України і вказувати народу, щоб він "правильно" голосував. Для цього класичний тероризм з його брутальністю і безневинними жертвами - невідповідний інструмент для спецслужб РФ і їх агентів впливу в Україні.

Аріелі підкреслив, що в Україні немає терактів в їх загальноприйнятому сучасному розумінні. При цьому він уточнив, що визначення теракту змінювалося з часом. Раніше це були атаки на військових або державних діячів, якщо їх робили не під час конвенціональних бойових операцій. Зараз теракт - це удар по населенню, яке не бере участі в бойових діях.

"В Україні терактів такого типу практично немає. Навіть автомобілі не мінують вибухівкою під 500 кг. Ми бачимо, що підривають так, щоб убити якусь певну людину. Це обмежені за обсягом вибухові пристрої, без додаткових металевих вражаючих елементів. Це не теракт, а адресне вбивство. Якби був теракт, то був вибух, підбігли б перехожі допомагати - був би ще один вибух і т.ін. Можливо, ще й третій. Зазвичай так і роблять сучасні терористи - їх мета заподіяти шкоду як можна більшій кількості невинних громадян, причому з акцентом саме на мирне цивільне населення", - зазначив експерт.

Він уточнив, що, таким чином, можна констатувати, що в даний час в Україні терактів немає, але є гібридна війна в формі війни малої інтенсивності, є дії ДРГ, спецслужб, точкові вбивства, а також розгул криміналітету зі зброєю.

Читайте також матеріал "Апострофа": "У Києві діють кілери спецслужб Путіна, є загроза гучних вбивств - приватна розвідка США".