RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Мережі обурило висловлювання головного військового прокурора України про війну на Донбасі: опубліковано відео

Користувачів інтернату обурили слова головного військового прокурора України Анатолія Матіоса про те, що жителям України потрібно домовлятися, щоб прийти до миру на Донбасі.

Відповідний пост на своїй сторінці в Facebook розмістила Oksana Dykhnich.

"І тут Остапа понесло (с). Головний військовий прокурор хвацько порівнює "російську весну" і війну на сході України з громадянською війною в Іспанії. І нічого його не муляє", - зазначила вона.

За словами автора поста, таку заяву Матіос зробив в ефірі каналу "Прямий". Так, він зазначив, що питання не в форматі миротворчої місії на Донбасі, питання в результаті.

"Тільки українці повинні дійти згоди, як у випадку будь-якої класичної війни. Будь-яка війна не закінчується перемогою, вона закінчується убитими і пораненими. Відповідно, доведеться домовлятися. Як би мені хтось не пригадав на наступний день після ефіру, але я вважаю, що без реального розуміння різними частинами українського суспільства того, що доведеться повторити не в частині аналізу та розуміння громадянської війни в Іспанії, але доведеться повторити іспанський досвід... ", - заявив Матіос.

"Іспанська досвід - це вигнати незгодних в сусідню країну, де їх посадять в табори-резервації? За зразком Іспанії-Франції 1939 року? Я згоден. Нехай звалюють ...", "Краще б допомагав сестрі художні твори писати", "А хто ще не знав, що це за фрукт? Він всього лише базікає те, що боїться сказати вголос його шеф, на якого він працює", - пишуть в інтернеті.

Як повідомляв "Апостроф", експерти американської розвідувально-аналітичної компанії "Stratfor" вважають малоймовірним розгортання миротворців ООН на Донбасі до березня 2018 року.