RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Зникнення екс-охоронця Яроша: в мережу потрапив лист ФСБ Росії матері українця

Мати екс-охоронця нардепа Дмитра Яроша Олександра Шумкова, який зник місяць тому і перебуває зараз в російському СІЗО, розповіла про отримання листа від ФСБ.

Про це повідомляє "Українська правда".

Так, Лариса Шумкова заявила, що 26 вересня пізно ввечері на домашню адресу надійшов відкритий лист з Слідчого комітету ФСБ РФ в Брянській області, де було сказано, що Олександр Шумков перебуває в брянському СІЗО.

"У листі сказано, що він був затриманий працівниками ФСБ ще 6 вересня в 15:00 за підозрою в "скоєнні злочину" по ч. 2 ст. 282 КК РФ - участь в екстремістських організаціях", - розповіла жінка.

Разом з тим, вона підкреслила, що не вірить, що її син міг самостійно поїхати в Росію.

"Я не вірю, що мій син міг добровільно поїхати в Росію. Адже він з 16 років був активним учасником правого руху. З огляду на його біографію, він розумів, що його чекає в РФ", - підкреслила Шумкова.

За її словами, син зник ще в кінці серпня - "просто не повернувся з роботи". Жінка впевнена, що нікуди їхати він не збирався.

У той же час власні джерела видання в прикордонній службі повідомили, що у них є інформація про те, що 23 серпня Олександр Шумков нібито на авто законно перетнув російсько-український кордон.

При цьому Лариса Шумкова зазначає, що інформацію про те, що її син затриманий ФСБ РФ, отримала ще на початку вересня від одного херсонського сепаратиста.

Вона довгий час нікому не повідомляла про зникнення сина, оскільки точно не знала, де він може бути і боялася нашкодити, але з його друзями з правого руху намагалася з'ясувати інформацію про його місцезнаходження.

Фото: pravda.com.ua

Нагадаємо, раніше ФСБ на території Білорусі викрала сина українського офіцера Павла Гриба.

Також читайте на "Апострофі" інтерв'ю командира УДА: "Дмитро Ярош: Крім війни, є ще одна загроза, яка може розірвати Україну".