RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Беззахисний периметр: Луценко озвучив версії вибухів на складах у Калинівці

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що основною версією слідства у справі про пожежу на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області є диверсія.

Про це він повідомив на брифінгу в Харкові, передає "Українська правда".

"Я стою і далі на тому, що ми маємо справу з диверсією, яка стала можливою через службову недбалість посадових осіб, які були уповноважені забезпечувати охорону цього об'єкта", - сказав генпрокурор.

За його словами, периметр складу з боєприпасами був "фактично беззахисний", оскільки 17 військових не можуть контролювати об'єкт.

Луценко підкреслив, що охоронний режим на складі "масово порушувався зі згоди і навіть за наказом" начальника військової частини.

"У найближчі дні ми будемо виконувати певні процесуальні дії і вручати підозри тим, хто ймовірно причетний до службової недбалості, яка призвела до цієї диверсії", - говорить генпрокурор.

Також він зазначив, що слідство розглядає версію службової недбалості з боку посадових осіб Генштабу. А також вивчається версія службовій недбалості при виділенні коштів на утримання арсеналу. За словами Луценка, тут є питання до Мінфіну.

Глава ГПУ додав, що деякі деталі розслідування вибухів у Калинівці він розголошувати не буде.

Також читайте матеріал "Апостроф": "Не обов'язково Путін: три версії вибухів в Калинівці".