RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

На навчаннях "Захід-2017", після пострілу у цивільних, російський вертоліт завдав ще один ракетний удар

Під час третього дня російсько-білоруських навчань "Захід-2017" відбулося не одне, а два інциденти за участю вертольота Ка-52.

Про це повідомляє РБК, посилаючись на два джерела, близькі до Міноборони і до авіаційної галузі.

Відзначається, що інцидент стався на полігоні "Лужський" 16 вересня. За словами співрозмовників видання РБК, після польоту, під час якого Ка-52 дав залп в сторону глядачів, стався ще один мимовільний постріл.

Перший незапланований постріл стався о 14:00 (за київським часом), після чого старший лейтенант Волчков отримав команду припинити виконання завдання, змінив курс і повернувся на базу в Пушкін. Другий інцидент з Ка-52 стався о 17:12, після приземлення гелікоптера на злітно-посадкову смугу, розповіло джерело РБК, близьке до Міноборони.

Він зазначив, що після того, як військові покинули вертоліт, на місце посадки прибули два технічних фахівця для того, щоб провести післяполітний техогляд. За словами джерела, перший перевіряв вертоліт на предмет пошкоджень, а друга людина займався технічним обслуговуванням озброєння. Останній повинен був відкрити затвор, а потім провести контрольний спуск, щоб переконатися у відсутності снаряда в каналі ствола. Однак, за словами джерела, технік забув перевірити затвор і відразу натиснув на кнопку електроспуску.

Відзначається, що другий постріл стався 30-міліметровим снарядом, в результаті чого одна стіна складу була частково зруйнована. При цьому ніхто не постраждав.

Як повідомляв "Апостроф", під час навчань "Захід 2017" розбився російський бойовий бомбардувальник.