RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Росію визнали найбільшою країною-постачальником терористів до ІДІЛ: опубліковано інфографіка

Росія зайняла перше місце серед країн, громадяни яких відправляються воювати в Сирії та Іраку на боці терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляється в новій доповіді американської консалтингової компанії в сфері безпеки Soufan Group, передає російський сайт РБК.

Відзначається, що на сьогодні в лавах ІДІЛ воюють 3417 громадян РФ. На другому місці зазначеного рейтингу займає Саудівська Аравія (3244 людини), трійку "лідерів" замикає Йорданія (3000 осіб). На четвертому місці опинився Туніс (2926 осіб) і на п'ятому — Франція (1910).

Також експерти навели дані по числу бойовиків, які повернулися на батьківщину. Так у РФ повернулися 400 чоловік, які воювали в лавах терористів, в Саудівську Аравію — 760, у Йорданії — 250, в Туніс — 800, у Франції — 271.

За словами аналітиків, незважаючи на загальне зростання числа іноземних бійців ІДІЛ, їх потік фактично призупинився, оскільки ісламісти почали втрачати території Сирії та Іраку, а також завдяки ефективним заходам ряду держав щодо запобігання подібних поїздок.

Як повідомляв "Апостроф", бойовики ІДІЛ захопили в Сирії російський танк Т-90А, який раніше був поставлений урядовим військам.