RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

"Окупаційні сили": головний дипломат Путіна зробив лицемірну заяву по миротворцях на Донбасі

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що миротворці на Донбасі будуть "окупаційними силами", після введення яких Україна не буде виконувати свої зобов'язання по "Мінську-2".

Про це він сказав на брифінгу з представниками Асоціації європейського бізнесу (АЄБ), повідомляє УНІАН.

Зовсім недавно він (спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер, - ред.) був у Києві, де зробив ряд заяв, з яких стало ясно, яку альтернативу нашому проекту готують куратори української влади. Пан Волкер заявив, що потрібно, щоб миротворці, він інше слово вжив, але сенс в цьому, окупували весь Донбас, взяли його в кільце, і тільки потім США підтримають президента Порошенка в його діях по виконанню всіх зобов'язань, включаючи оголошення амністії, надання Донбасу особливого статусу за формулою Штайнмайера і проведення виборів", - сказав він.

Лавров додав, що таким чином українська влада зможе ухилитися від виконання Мінських домовленостей.

"Нам абсолютно очевидно, що як тільки окупаційні сили займуть весь Донбас, Порошенко і пальцем не поворухне, щоб що-небудь з того, що він обіцяв, зробити. Це вже розуміють у всіх європейських столицях", - заявив глава МЗС РФ.

Він уточнив, що Москва жалкує, що США в особі спецпредставника по Україні Курта Волкера заявляють про виключення російських бойовиків з переговорного процесу по Донбасу.

"Ще одне примітне зауваження зробив пан Волкер, він сказав, що це справа Європи, України та Росії - Донбас не має ніякого відношення ні до яких переговорів, його близько підпускати не можна. Якщо це в Вашингтоні вважають адекватною картиною того, що має відбуватися, я шкодую про це", - сказав Лавров.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Волкер заявив, що так званим "ДНР" і "ЛНР" не місце в переговорах щодо введення миротворчої місії на окупований Донбас.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Путін не піде з Донбасу, але американці готують Кремлю трагедію".