RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

​Легендарний комбат розповів моторошні деталі боїв з військовими РФ на Донбасі

Командир 46-го батальйону Збройних сил "Донбас-Україна" В'ячеслав Власенко (позивний "Філін") розповів, що його підрозділ дуже часто перекидають уздовж лінії розмежування для посилення тих сил ЗСУ, які знаходяться в тому чи іншому місці. При цьому, часто це стає сюрпризом для бойовиків так званих ДНР-ЛНР.

"Зона нашої відповідальності зараз – маріупольський напрямок, район Чермалика. За 10 місяців останньої ротації, з тих пір, як ми зайшли в зону АТО, вже змінюємо п'яте місце. Нас постійно перекидають. 46-й батальйон дуже мобільний – ось ми і підсилюємо інші військові частини на різних напрямках. Де слабше – туди нас і переміщують", - говорить "Філін" в інтерв'ю "Апострофу". Комбат підкреслив, що перекидання є складністю з тієї причини, що на новому місці потрібно знову рити окопи і облаштовувати позиції.

"Ми сюди, під Чермалик, два місяці тому зайшли. Перший тиждень нас досить жорстко обстрілювали, в тому числі, гаубицями 2С1 "Гвоздика". Хлопці там, напевно, не знали, що це за підрозділ зайшов... Після цього ми їх усіх вбили – і на цьому тиша", - розповідає комбат.

"А ви думали, що ми там цілуємо їх, чи що?" - відповідає "Філін" на уточнююче запитання журналіста.

Також він поділився і іншою історією: "У 2016-му ми в Мар'їнці були практично п'ять місяців – і проти нас вони кидали різні найпотужніші свої підрозділи. В тому числі, і їх елітний батальйон "Легіон", який підпорядковується безпосередньо [Олександрові] Захарченку, ватажкові ДНР. Проти нас кидали і мусульманський спецназ, чеченці були і дагестанці. Кидали туди 331-й парашутно-десантний полк Російської Федерації – той самий, що розстрілював нас в "зеленому коридорі", коли ми виходили з Іловайська".

"Ми їх усіх вбили. А десантників ще й спалили. Вони дуже голосно, коли там усе горіло, кричали: "Десант не здається". Як ніби ми збиралися їх у полон брати", - додав "Філін".

Повний текст другої частини інтерв'ю "Філіна" читайте на "Апострофі" Путін збирався захопити вісім областей України та перейти до другого етапу війни - комбат з АТО.